Verden

Her synger Donald Trump nasjonalsangen utenfor Det hvite hus

Først trakk Trump invitasjonen til Superbowl-vinnere Philadelphia Eagles, fordi kun ti spillere ville komme, så holdt han patriotisk fest i hagen.

Donald Trump avlyste feiringen av Philadelphia Eagles, som vant Superbowl, og feiret patriotisme istedet.

Utenfor det hvite hus viste Donald Trunmp akkurat hvor stor patriot han er og stemte i på USAs nasjonalsang sammen med United States Marine Band og the United States Army Chorus, melder CNN.

Det er tradisjon at vinnerne av Superbowl møter presidenten i Det hvite hus. Hos Philadelphia Eagles var det kun ti spillere av godt over 50 som takket ja til å møte Donald Trump i Det hvite hus.

Da avlyste Donald Trump, skriver The New York Times.

Istedet holdt han fest for fansen, uten Eagles-spillere.

Les også: Minnes over hele verden, men ingen vet hvor han ble av

Bedre

Trump mener at «de tusenvis av fans som hadde tenkt å delta på arrangementet fortjener bedre», skriver NTB.

I stedet holdt Donald Trumpp en annen type seremoni med the United States Marine Band og the United States Army Chorus, som

ifølge ham «vil hedre vårt fantastiske land, hylle heltene som kjemper for å forsvare det, og høyt og stolt spille nasjonalsangen».

Les også: Med sine 2,4 milliarder knuser han lønna til Messi og Ronaldo

Aksjon mot politivold og diskriminering

Kneling når nasjonalsangen spilles, har vært en del av en aksjon mot politivold og rasediskriminering siden i 2016. Det startet

med at den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne i protest mot politiets behandling av minoriteter.

Men ifølge en avtale inngått onsdag, må spillerne nå stå når nasjonalsangen spilles – eller holde seg i garderoben. Avtalen fikk stor støtte fra presidenten.

– Du må stå stolt under nasjonalsangen. Om ikke bør du kanskje ikke spille, eller være der. Og kanskje du ikke burde være i landet, uttalte Trump etter at avtalen ble klar.

Les også: Trumps advokat: – Donald Trump kunne ha skutt Comey og likevel ikke blitt tiltalt

Espen Hågensen Rusdal

Espen Hågensen Rusdal

Frontsjef i Dagsavisen.