Verden

Pressekonferanse i Det hvite hus endte i munnhuggeri

USA har falt til 46. plass på listen over land med fri presse. – Vi er den mest åpne administrasjonen i historien, kontret pressesekretæren i Det hvite hus og beskyldte pressen for en lite forsonende tone. Da ble det bråk.

USA har falt til 46. plass på listen over land med fri presse, i følge Reporters without borders. Det tror ikke Donald Trump og Det hvite hus noe på.

– Dette er sludder, sier pressesekretær i Det hvite hus.

Det hvite hus' pressesekretær Sarah Sanders holdt en pressekonferanse i Det hvite hus onsdag og mye handlet om Trumps lege som beskyldes for å ha vært full på jobb og i årevis delt ut sovepiller til alle som vil ha.

Sanders fikk så spørsmål om hvorfor USA har falt på listen over land med en fri presse og hva administrasjonen tenker om at det er Trump som ifølge Reporters without borders har skylda.

– Dette er sludder. Vi gjør vårt beste med å gi dere korrekt og nødvendig informasjon, sa pressesekretær Sarah Sanders til journalister under en pressekonferanse kringkastet på CNN.

Reporters without borders står bak listen som rangerer land etter hvor fri pressen er.

Les også: Sylvester Stallone ringte Donald Trump om benådning

Nekter

USA ligger på 46. plass og det er altså Donald Trump som får skylda for at den amerikanske pressen ligger så langt nede. Ja, bak land som Romania, Burkina Faso, Kypros og Chile.

Sanders nektet for at at Donald Trump og Det hvite hus ikke støtter en fri presse. Og i hvert fall at det er Donald Trumps skyld at USA raser på listen til Reporters without borders.

– Vi er den mest åpne administrasjonen i amerikansk historie, svarte Sanders.

Og fortsatte:

– Jeg står her og svarer på spørsmål fra pressen i en tone som slettes ikke er nødvendig, tonen pressen bruker er ikke forsonende. Vi støtter en fri presse, men den må også være rettferdig, sa Sanders under pressekonferansen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tone

Da reagerte flere journalister i salen.

– Hva med Trumps tone mot pressen var reaksjonen til flere journalister.

– Han angriper pressen daglig, kom det fra CNNs Jim Acosta.

Senest tirsdag angrep Trump verbalt en journalist som spurte om han ville benåde sin advokat Michael Cohen.

– Dustete. Spørsmålet er dustete, hveste Trump.

Donald Trump har dessuten både titt og ofte angrepet pressen på Twitter og i taler. «Fake news» er et utrrykk han har brukt mange ganger.

Les også: Flertall for mildere abortlov i Irland (DA+)

Tull

Sanders sto på sitt foran et måpende pressekorps.

– Jeg kan bare si at det er sludder at amerikansk presse ikke er fri og vi er den mest åpne administrasjonen i amerikansk historie, sa Sanders.

Det hun derimot ikke nevnte er at Donald Trump ikke har holdt en åpen pressekonferanse på over ett år.

Og hvem ligger så øverst på listen over land med fri presse? Jo det er Norge foran Sverige og Nederland.

Les også: Trumps lege i Det hvite hus skal i årevis ha delt ut sovepiller til dem som vil ha