Verden

Italia rystet av tre jordskjelv

Tre jordskjelv rammet onsdag flere italienske fjellandsbyer som fortsatt sliter etter det ødeleggende skjelvet i august i fjor.

Et klokketårn fra 1300-tallet i fjellandsbyen Amatrice var blant flere bygg som raste sammen da sentrale deler av Italia nok en gang ble rammet av jordskjelv.

Også i landsbyen Accumoli raste bygninger sammen. Begge stedene var blant de hardest rammede da 299 mennesker mistet livet i et skjelv for et knapt halvår siden.

– Ingen døde

Denne gangen er det ikke kommet meldinger om tap av menneskeliv.

– Heldigvis ser det ikke ut til å være noen dødsfall, sier statsminister Paolo Gentiloni, som onsdag besøkte Berlin.

Det første skjelvet inntraff klokka 10.25 og ble målt til en styrke på 5,3. I løpet av den neste timen kom to nye skjelv målt til henholdsvis 5,7 og 5,3, ifølge Italias nasjonale institutt for geofysikk og vulkanologi.

Skjelvene kunne kjennes i Roma, 100 kilometer unna, der to av byens tre T-baner ble stengt og flere skoler og kontorer evakuert.

Mange hjemløse

Episenteret til det første jordskjelvet lå like ved området som fortsatt sliter med å komme seg etter flere kraftige skjelv i fjor.

Fortsatt er over 10.000 mennesker hjemløse, og området har den siste tiden vært rammet av en kaldfront med kraftig snøvær, kulde og vind.

Flere steder er det iverksatt evakueringer, blant annet av skoler, skriver kringkasteren RAI. I disse områdene er mange skoler allerede stengt på grunn av snøvær.

Italienske myndigheter har også satt inn helikoptre for å undersøke skadeomfanget. (NTB)

Mer fra Dagsavisen