Verden

Marco Rubio klar til kamp

VALG: Marco Rubio vil bli republikanernes presidentkandidat. Han er ikke alene.

Ung, konservativ og med latinamerikansk bakgrunn tar Marco Rubio steget inn i den republikanske valgkampen. Den 43 år gamle senatoren kunngjorde sitt kandidatur under en tale i Freedom Tower i Miami i går.

Rubio er medlem av Senatets utenriks- og etterretningskomiteer, men er relativt ukjent for amerikanere flest. Han framstiller seg selv som en hardtslående politiker som ikke går av veien for å bruke hard hånd i møtet med ytterliggående islamister og autoritære regimer som Russland, Kina og Iran. Han går blant annet inn for et større militærbudsjett.

I innenrikspolitikken støtter Rubio klassiske republikanske virkemidler som lave skatter og mindre statlig styring. Han ønsker også å oppheve Obama-administrasjonens omstridte helsereform, skriver NTB. Ved å stille seg mer åpen til Obamas foreslåtte innvandringsreform enn mange av sine partifeller, forsøker Rubio å vinne deler av den økende latinamerikanske velgergruppen.

Foreløpig scorer han ikke særlig høyt på meningsmålingene, men Rubios støttespillere tror han vil bli mye mer populær så snart velgerne blir bedre kjent med ham. Det er ventet at Jeb Bush, bror til tidligere president George W. Bush og tidligere guvernør i Florida, vil annonsere sitt kandidatur innen kort tid.

Nyeste fra Dagsavisen.no: