Politikk

TV 2: Dårligste Ap-måling noensinne med 18,4 prosent oppslutning

Arbeiderpartiet får sin laveste måling noensinne på TV 2s ferske måling. Jonas Gahr Støres parti får rekordlave 18,4 prosent oppslutning.

Saken er oppdatert

Partiet mister 6,3 prosentpoeng fra forrige måling i september.

Dermed er Ap nesten på nivå med Senterpartiet, som får 16,2 prosent på målingen, som er gjennomført av Kantar.

– Det er et veldig dårlig resultat for Arbeiderpartiet. Nå har vi over lengre tid hatt mye oppmerksomhet rundt utenomsportslige aktiviteter. Det må vi selv ta ansvaret for, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Den siste tiden har flere Ap-profiler forlatt partiet, og Ap-topp Jan Bøhler skapte overskrifter i forrige uke da han kunngjorde at han melder seg inn i Sp. I tillegg har Geir Lippestad forlatt Ap til fordel for det nyopprettede partiet Sentrum, hvor han er styreleder.

Les også: Tajik: – Høyre må føle seg rimelig avkledd

Mens Ap går kraftig tilbake på den ferske målingen, tar Høyre flere skritt framover. Statsminister Erna Solberg kan se seg fornøyd med en oppgang på 4,4 prosentpoeng fra forrige måling, og partiet ligger dermed på 24 prosent.

Sp går fram 2,6 prosentpoeng til nevnte 16,2 prosent. Også Fremskrittspartiet går fram, med 1,4 prosentpoeng til 12,8 prosent oppslutning. Også Høyres to regjeringskamerater Venstre og KrF har klar framgang.

De øvrige partienes oppslutning i prosent (endring fra september i parantes: SV: 7,2 (-2,4), Rødt: 6,1 (+0,6), MDG: 5,7 (-1), KrF: 5,1 (+1,2), V: 4,3 (+1,1), andre partier: 1,1 (-0,7).

Les også: Martin Kolberg var sykmeldt i fem måneder – kollapset på Stortinget

Nyeste fra Dagsavisen.no: