Navn i nyhetene

Lagspilleren

Karoline Dyhre Breivang (34) er en av Norges mestvinnende håndballspillere med ferskt EM-gull med Norge og NM-gull med Larvik.

 

Du har de siste 10 årene tatt gull i åtte mesterskap (to OL, ett VM og fem EM) med Norge og 16 titler med Larvik (bl.a. Mesterligaen og cupvinnercupen), med andre ord omtrent det som kan vinnes. Men du akter å fortsette - også på landslaget. Hva driver deg?

- Lysten til å bli bedre. Til å jobbe sammen med lagvenninner og sette seg mål sammen med dem. Når man har vunnet én gang er det en fantastisk følelse og man vil gjerne gjøre det igjen.

Er det noe der framme som lokker spesielt?

- Champions League med Larvik mot slutten av sesongen. Vi vil gjerne til «Final 4». Vi var ikke fornøyde da vi ikke klarte det i fjor.

Dere vant NM-finalen 35-15 og Larvik har vært suverene her hjemme i Norge de siste 15 årene. Hvor vanskelig er det å motivere seg til kamper i NM og serie mot veldig varierende motstand?

- Ikke noe problem. I NM-finalen var det fem uker siden sist vi hadde spilt sammen. Hvis vi spiller 80 prosent er motstanderne gode nok til å kunne slå oss. Og vi har jo ikke lyst til å tape. Champions League er der vi legger lista og da må vi vinne serien. Så det er ikke noe problem å motivere seg.

Er mangelen på jevnbyrdig motstand her hjemme et problem når dere skal kjempe mot de beste lagene i Europa?

- Vi har veldig god motstand på trening, og vi jobber hver dag for å bli bedre. Noen ganger skulle man ønske at det var litt jevnere motstand, men vi trener hardt for å møte Champions League-lagene, og da bruker vi seriekampene godt til å trene på ting vi skal bruke mot de aller beste.

Du er kaptein på landslaget, har flest landskamper i Norge (305) og var den klart eldste spilleren i en EM-tropp med en del urutinerte spillere. Hvordan jobber du for å få nye og ferske spillere til å tilpasse seg og trives i en mesterskapstropp?

- Vi prøver å gjøre det vi gjør hjemme. Det er det de gjør der som er årsaken til at de er tatt ut på landslaget. Og når norske spillere får på landslagsdrakta vokser de veldig. Vi er flinke til å bygge opp laget sammen, og så er det viktig å ha det gøy.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg er veldig glad i Brødrene Løvehjerte. Astrid Lindgren var favorittforfatteren min. Jeg er glad i hennes bøker.

Hva gjør deg lykkelig?

- Når jeg er sammen med de jeg er mest glad i. Familie, venner, kjæreste.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg var fan av Ingrid Steen og Heide Sundal. Jeg er oppvokst med håndballjentene og syntes det var gøy med sølv i OL i 1988. Jeg hadde også lyst til å bli håndballjente og spilte håndball fra jeg var fem år.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Ikke så mye. Slapper av og spiser god mat. Og baker. Det er mye høy konsentrasjon resten av tida, så da er det godt å bare slappe av.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Jeg er opptatt av at en skal ha samme rettigheter og muligheter uavhengig av kjønn, og lik lønn for likt arbeid er et eksempel på en sak jeg kunne gått i demonstrasjonstog for.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Jeg ville stått i heisen med Trond Nagell-Dahl eller en annen som er flink til å spille piano. Så hadde vi tilfeldigvis hatt med oss et lite elektrisk piano og så kunne vi brukt tida til at han lærte meg å spille piano. Jeg har alltid drømt om å kunne å spille det.

Mer fra Dagsavisen