Navn i nyhetene

Ble i overkant giret

– Vi er etter hvert ganske så tykkhudet og overlever nok dette også, sier TV 2s sportsredaktør om tapet av rettighetene til norsk toppfotball.

Vegard Jansen Hagen (46)

Sportsredaktør i TV 2

Ser framover etter at de tapte fotballrettighetene

TV 2 tapte nylig budrunden om fotballrettighetene til Tippeligaen og OBOS-ligaen. Tidligere har dere også mistet rettighetene til håndballmesterskapene. Hva betyr dette for TV-sporten?

– Vi har opplevd både store oppturer og gedigne nedturer i spillet om rettighetene de siste årene. Tapet av norsk fotball kom bare halvannen måned etter at vi feiret seieren av Premier League. Så vi er etter hvert ganske så tykkhudet og overlever nok dette også.

2,4 milliarder kroner er mye penger. Er norsk fotball virkelig verdt så mye penger?

– Mens den gjeldende medieavtalen har vært ødeleggende, legger den nye opp til et klart løft. TV 2 har stor tro på norsk fotball, noe vårt offensive bud viste. 2,4 milliarder klarte vi ikke å matche, men får Discovery regnestykket til å gå opp er norsk fotball verdt den prisen.

Hva kunne dere tenke dere å kjøpe rettighetene til, når som dere ikke trenger å bruke dem på fotball. Eller er det andre ting dere vil legge mer ressurser på?

– Det kommer nye, spennende rettigheter for salg også i 2016. Samtidig er vi i et land av melk og honning med Tour de France, Premier League, X Games, EM i fotball, sommer-OL, Get-ligaen og mye, mye mer. Vi har ingen ting å klage på.

I dag er det direkte sport så å si døgnet rundt i alle kanaler. Har vi nådd et metningspunkt på hva vi kan ta til oss av TV-sendt idrett?

– Konkurransen er beinhard, men de beste produktene og fremste formidlerne styrkes. Det ser vi på eventyrlige seertall på all sykkel i 2015, suksessen nå med håndball-VM og veksten på Premier League. Attraktiv sport er større enn noen gang.

Dere satser hardt på det pågående håndball-VM, og dere har fått mye kritikk for et visst bade-stunt. Forstår du denne kritikken?

– Vi ble kanskje i overkant giret på dette veddemålet under kamp. Da skal spillerne og spillet ha fokus. Men ellers var badestuntet helt ufarlig – og bokstavelig talt en dråpe i havet sammenlignet med den kunnskapen og lidenskapen som gjennomsyrer dekningen vår av VM.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jonas av Jens Bjørneboe.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er veldig stolt av barna mine Marte (23), Amalie (21) og Torjus (12). Det er trippel lykke.

Hvem var din barndomshelt?

– Lillestrøms Tom Lund.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Pasningskvaliteten på torsdagstreningene med Mulekameratene. Den er horribel.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Drar til England for å se mitt kjære Manchester City og finstudere pubkulturen.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Som florøværing: Mot kommunesammenslåing Florø-Førde.

Er det noe du angrer på?

– At jeg solgte båten i fjor sommer. Det var et historisk feilgrep.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Markus Hansen, president i Heismontørenes Fagforening.

Mer fra Dagsavisen