Navn i nyhetene

Rocker Festningen

Bilde 1 av 4

Kim A. Holm (51)

Arenasjef

Initiativtaker til Under Festningen konsertarena.

Hvordan kom du på ideen om å arrangere konserter på Akershusstranda?

– Jeg gikk forbi Akershusstranda i fjor høst. Jeg jobbet med X-Games, og skulle snakke med Oslo Havn om bruk av skur 13. Da så jeg at det hadde blitt veldig fint på området. Det var nylig blitt oppgradert til en fin plass med gressplener og sittestrukturer. Siden jeg jobber med arrangementer til daglig, så jeg muligheten for å arrangere konserter der. Jeg spurte Oslo Havn, hva som var tanken bak området, og fikk som svar at det gjerne kunne brukes til kulturelle formål. Så tenkte jeg at dette kunne jeg gjøre selv, siden jeg har jobbet med å rigge til og koordinere det tekniske rundt konserter i hele min yrkeskarriere. Jeg fikk med noen kompanjonger, dannet Akershusstranda Arena AS, og så var vi i gang med å booke artister.

Følg Dagsavisen på

og

!

Hvorfor er stedet egnet for dette?

– Akershusstranda ligger veldig sentralt til. Det er lett for publikum å komme dit, og enkelt å rigge til konserter. Det ligger på solsiden, langs festningsmuren, med utsikt til Rådhusplassen, havna, sjøen og de mange veteranskipene som ligger der. Det er et vakkert sted, med solnedgangen som skinner på festningsmuren.

Har festningen noe å si for akustikken?

– Vi hadde de første konsertene her i begynnelsen av juli, hvor blant annet deLillos og Postgirobygget spilte. Da var tilbakemeldingene fra publikum at lyden var veldig god. Den var godt samlet på området. Så festningsmuren har nok en positiv innvirkning. Arenaen fungerer veldig bra, og artistene var veldig fornøyd.

Hvem kan vi høre i helgen?

– Fredag 4. august står Senjahopen og Raga Rockers på scenen. Lørdag Anna Ternheim og Lars Winnerbäck. Det blir to dager med variert program. Norsk rock på fredag, og svensk poprock på lørdag.

Hvor mange har dere plass til?

– Vi kan få inn rundt 4.000. På de konsertene vi hadde i juli lå vi på rundt 600 hver dag. men da hadde vi konkurranse av fotball-EM og værgudene. Til konsertene til helgen har vi hittil solgt rundt 2. 000 til lørdag, og 1.000 til fredag. Det er mye logistikk som skal til, men det er jeg vant med. Vi rigger opp på torsdag og tar alt ned på søndag. Vi har også samarbeid med noen av restaurantene i området, som står for matserveringen på konsertene.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

Har ingen klar favoritt, men «Shantaram», av Gregory David Roberts kommer høyt opp. Det er en roadtrip-bok fra India, hvor en heroinavhengig og dømt australsk bankraner, forfatteren selv, rømmer fra Pentridge Prison og flykter til India der han blir boende i 10 år.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er mange ting. Som å få til ting som er vanskelig å løse. Jeg liker tricky og vriene utfordringer. Og ikke minst familien min.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg har prøvd å forberede meg litt på dette spørsmålet. Men kan ikke huske at jeg hadde noen helteskikkelser.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er litt for mye kontrollfrik. Jeg skal ha en finger med i litt for mange ting.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er det klassiske. God mat og vin med gode venner og familie.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg går gjerne i tog, og jeg er en gammel Blitzer. Nå for tida står miljøet øverst på agendaen.

Er det noe du angrer på?

– Nei det er det ikke. Det er bedre å angre på ting man ikke har gjort, fremfor å angre på noe en har gjort.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Da ville jeg stått i heisen med Freddy Mercury. Det ville vært interessant å ha møtt ham. Jeg var på Queen konsert i Drammenshallen da jeg var 16. Da fikk jeg et glimt av arbeidet som gjøres bak scenen, og hadde jeg blitt spurt da om jeg ville bli med på turnè hadde jeg dratt tvert. Men det tok ikke mange årene før jeg var på jobb med andre band i Drammenshallen uansett, så jeg kan nesten si at Queen var en direkte årsak til mitt yrkesvalg.

Mer fra Dagsavisen