Utenriksdepartementet advarer mot innreisetiltak i andre land

Land kan raskt innføre innreiserestriksjoner og endringer kan skje på kort varsel på grunn av koronaviruset, advarer Utenriksdepartementet.

I en sak på departementets hjemmesider oppfordrer UD derfor norske borgere som er på reise, eller som vurderer å reise, til å sette seg godt inn i innreisebestemmelsene for det eller de landene de skal til.

Land kan raskt innføre innreiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger bli kansellert eller andre tiltak kan iverksettes, skriver de.

Tidligere i dag frarådet forsikringsselskapet Tryg alle reiser til utlandet. De mener folk risikerer å bli strandet som følge av koronaviruset. Tirsdag ble flere hundre nordmenn sittende fast i Vietnam på grunn av en plutselig endring i visumreglene.

– Dette er ikke tiden for å bestille reiser til utlandet, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring til NTB.

Irgens presiserer at de ikke endrer reiseforsikringen, og at rådet ikke betyr at de refunderer alle utenlandsreiser som allerede er bestilt.

– Reiseforsikringen dekker avbestilling av reiser til områder som UD har utstedt reiseråd for. Turer som allerede er bestilt, og som går til områder der det ikke er utstedt reiseråd, kan man fortsatt gjennomføre, sier han.

Forsikringsselskapet dekker fortsatt behandling om du blir smittet på reise utenfor land med stor smittespredning.

Les også: Så lang tid går det fra korona-smitte til symptomer i gjennomsnitt