Innenriks

Mentor Medier kjøper Rogalands Avis

Styret i Mentor Medier vedttok torsdag ettermiddag oppkjøpet av Rogalands Avis.

Det var 14. august i år at Mentor Medier inngikk en intensjonsavtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Rogalands Avis. Den avtalen ble torsdag ettermiddag sanksjonert av Mentor Mediers styre.

Tolv måneder etter at frekvensen ble redusert til tre dager i uka, kommer Rogalands Avis fra 1. januar 2015 igjen til å komme ut seks dager i uka på papir.

Rogalands Avis skal driftes i tett samarbeid med Dagsavisen. Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm vil gå inn som administrerende direktør i Rogalands Avis, men Bjørn Sæbø fortsetter som sjefredaktør i RA.

- Jeg er glad for at styret i Mentor Medier har gitt klarsignal for dette spennende prosjektet, uttaler Mentor Mediers konsernsjef Helge Simonnes.

- Vi er overøst med gratulasjoner etter at planene ble kjent, og det er tydelig at folk gleder seg til å få RA seks dager i uka på papir. Nå ser vi fram til å kombinere alt det lokale innholdet i RA i dag med det beste fra Dagsavisen, sier Hoff Lysholm.

- Jeg har min første arbeidsdag i Rogalands Avis på mandag, selv om vi formelt først overtar aksjene 1. oktober. Vi kommer til å bruke månedene fram til jul godt for å skape en ny kvalitetsavis for Stavanger og Sandnes, både på papir og digitalt, sier Dagsavisen-publisheren.

Mer fra Dagsavisen