Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

– Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forsto hvor elsket du var, skriver prinsesse Märtha Louise.

– Kjære Ari. Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen, skriver prinsessen på Instagram fredag kveld.

– Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen, fortsetter prinsessen.

LES OGSÅ: – Maud Angelicas tale kommer til å redde liv

Bisatt fredag

Forfatter og kunstner Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember. Han var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til 2016. Sammen har de døtrene Maud Angelica (født i 2003), Leah Isadora (født i 2005) og Emma Tallulah (født i 2008).

Behn ble bisatt fra Oslo domkirke fredag.

– En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt, skriver prinsessen.

– Du er et smykke

– Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke, avslutter prinsessen.

Få minutter etter at teksten var lagt ut på Instagram hadde flere tusen vist sin sympati ved å gi et liker-klikk.

Les også: «Et av de sterkeste TV-øyeblikk jeg kan huske å ha sett»

Fakta om Ari Behn:

  • Født Ari Mikael Bjørshol 30. september 1972 i Aarhus i Danmark (tok i 1996 navnet Behn etter sin bestemor)
  • Sønn av Olav Bjørshol og Marianne Behn
  • Vokste opp i Moss, der han gikk på Steinerskolen
  • Fikk sitt litterære gjennombrudd i 1999 med novellesamlingen «Trist som faen», som solgte over 100.000 eksemplarer. Ga siden ut ytterligere to novellesamlinger, fire romaner og et skuespill. Han har også laget dokumentarer og TV-serier og drev dessuten med billedkunst og design.
  • Giftet seg med prinsesse Märtha Louise i 2002
  • De fikk tre døtre sammen, Maud Angelica (2003), Leah Isadora (2005) og Emma Tallulah (2008)
  • Ari Behn og prinsesse Märtha Louise kunngjorde i 2016 at de skulle skilles
  • Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember 2019
  • Bisatt fra Oslo domkirke fredag 3. januar

Kilde: NTB