Innenriks

Jesus med i høringsuttalelse

TIGGING: Biskopen og bispedømmerådet i Oslo siterer Jesus når de skal argumentere mot et tiggeforbud i hovedstaden.

Dagsavisen fortalte i går at åtte av Oslos 15 bydeler går imot et forslag om tiggeforbud. De fire rikeste bydelene gikk inn for et forbud.

Siterer Jesus

Argumentene mot et forbud er mange. Kirken trekker fram Jesus i sin argumentasjon.

Forbud mot eller sterke begrensninger i muligheten for å tigge kan oppfattes som et forsøk på å beskytte seg selv mot å se nøden i ansiktet. Det kan kjennes ubehagelig å støte på tiggere i det offentlige rom. De fattige forstyrrer oss i vår velstand. Mon vi ikke trenger å bli forstyrret på denne måten, så vi ikke sløves av rikdommen og glemmer urettferdigheten som truer fellesskapet, skriver fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas og leder av bispedømmerådet Harald Hegstad i sitt høringssvar, og siterer Jesus:

«Det dere gjorde mot en av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg».

Saken kommer opp i bystyret i november, men uansett hva som vedtas, så kan Stortinget overprøve med et nasjonalt tiggeforbud neste vår.

Lovforslag

- Regjeringspartiene Høyre og Frp har fremmet et lovforslag om nasjonalt forbud. Og de har fått med seg Senterpartiet. Disse tre fremstår som det rustne triangel i norsk politikk nå, sier nestleder i Venstre, Guro Svenkerud Fresvik til Dagsavisen.

- De andre partiene på Stortinget er imot, så enn så lenge er det knapt flertall for forbud. det er Sp som sitter på nøkkelen her, sier Venstre-politikeren.

tom.vestreng@dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen