Jan Arild Snoen (til venstre) er ferdig i Høyre. Her er han sammen med nåværende helseminister Bent Høie og stortingsrepresentant Ingjerd Schou på partiets landsmøte i 2009.

Jan Arild Snoens utmelding av Høyre

KOMMENTAR: Etter 18 år i Høyre har en av landets viktigste liberalistiske og konservative stemmer kommet til veis ende i det partiet. Høyre har sviktet sine prinsipper og idealer.

Jeg har aldri hatt sans for folk som melder seg ut av et politisk parti med brask og bram. SV er blant de partiene de siste årene som har hatt flere slike folk. De er mer selvopptatte enn opptatt av politikk.

Les også: Bare Audun Lysbakken er igjen av SVs stjernelag

Journalist og kommentator Jan Arild Snoen i det konservative tidsskriftet Minerva er ikke blant dem som brøler idet han bryter med sitt parti. Men han sier fra med en velskrevet kommentar på Minervanett.no.

Jan Arild Snoen er en av landets mest kjente kommentatorer. Hans spesialfelt er norsk høyreside og USA. Snoen kom til Høyre fra ytre høyre. Han forsvant ut av Fremskrittspartiet etter det dramatiske landsmøtet i 1994 på Bolkesjø, eller «Dolkesjø» som det ble hetende. Snoen mente at Frp hadde forlatt en liberalistisk økonomisk linje til fordel for det han omtaler som «petroleumspopulisme».

Les hele Jan Arild Snoens farvel til Høyre her!

Etter 18 år i Høyre har han også kommet til veis ende i det partiet. Høyre har sviktet sine prinsipper og idealer. «Erfaringene med den blå regjeringen gjør at jeg ikke finner et tilstrekkelig stort fellesskap i prinsipper og retning». Høyre er ikke et liberalt parti etter Snoens hjerte. Og som regjeringsparti har Høyre overtatt Frps «petroleumspopulisme».

Høyres glideflukt fra tidligere tiders liberalisme kan nok være et godt tema på et seminar om konservativ ideologi. Jeg synes likevel det er merkelig at glideflukten skulle få noen til å flykte fra partiet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Jan Arild Snoen treffer bedre i omtalen av regjeringspartiets oljepengebruk. «Jeg har fått kritikk for å si at regjeringen bruker penger som fulle sjøfolk. Jeg beklager dette overfor sjøfolkene. Denne regjeringen bruker penger som fulle Høyrefolk.»

Høyre i regjering har flyttet seg mot Frp. Snoen sier stopp. Han vil ikke være med i noen partier.