Innenriks

- Ikke 
godt nok

Mimi Bjerkestrand, leder i Utdanningsforbundet, mener statsbudsjettet er så stramt at det blir lite nytt å melde om på skolefronten.

Bjerkestrand mener statsbudsjettet handler om å holde hodet over vann, mer enn en offensiv satsing på utdanningssektoren.

Stramt

- Dette statsbudsjettet er stramt og vi frykter derfor at skoler og barnehager fortsatt får trang økonomi, sier utdanningslederen.

Hun påpeker at fem milliarder kroner i frie inntekter til kommunene er mye penger, men frykter midlene ikke vil komme utdanningen av landets unge til gode.

- Det er et faktum at dette bare dekker kommunenes utgifter, ergo er det ingenting igjen til nysatsing, sier Bjerkestrand.

Vil ha minimumsgrense

Hun er glad for at regjeringen de neste fire årene vil bruke 1,5 milliarder kroner på økt lærertetthet på ungdomsskoletrinnet, men gir likevel ikke regjeringen toppkarakter for lærerløftet.

- 600 nye stillinger i ungdomsskolen er bra, men vi mener fortsatt at en minsteressursnorm for hver enkelt skole, hadde vært en bedre og mer langsiktig løsning, sier hun.

Unio lite begeistret

Unio-leder Anders Folkestad mener budsjettet er på det jevne, og at det er vanskelig å finne de helt store sakene som kan begeistre. Likevel mener han det er positivt at budsjettet understreker at det går bra her i landet, og at offentlig velferd er det som prioriteres.

- Jeg registrerer også at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) beregner lønnsveksten til fire prosent. Da har de enten dårlige modeller, eller så beviser det at det var en politisk handling å skrive årets lønnsvekst ned til 3,75 prosent midt i meklingen, sier Folkestad til ANB.

karin.fladberg@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen