Nyheter

Gunnar Stålsett må møte i retten 19. desember

Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha hatt benyttet ulovlig arbeidskraft.

Det er TV 2 som først omtalte siktelsen mot den tidligere biskopen. Det er også TV 2 som nå melder om datoen for rettssaken.

Stålsett har hatt en ureturnerbar asylsøker ansatt hos seg i flere år. Det fortalte han om i et intervju med Vårt Land i sommer.

– Jeg tar siktelsen til etterretning. Jeg har erkjent sakens forhold i avhør og er innstilt på å ta den straffen som måtte komme. Jeg ser for meg at jeg må sone en fengselsstraff. Jeg angrer overhodet ikke, sa Stålsett til TV 2 i går.

Leder: En ubetinget helt

Vårt Land har snakket med Stålsett fredag morgen. Han var ikke klar over at det var fastsatt dato for rettssaken da avisen tok kontakt. Likevel er han klar til å møte i retten i desember.

– Det må være politikernes ansvar å endre på lover og forskrifter slik at de kommer bedre i overensstemmelse med menneskerettighetene. Som samfunnsborgere er det vårt ansvar å påvirke lovgiverne, sier han til avisen.

Mer fra Dagsavisen