Innenriks

Barn i glovarme biler

Torsdag måtte tre barn reddes ut av glovarme biler. Politiet er koblet inn i begge sakene.

Foreldrene til det ene barnet koste seg på stranden mens barnet svettet og hylte i bilen.

Det ene av barna var en tre år gammel jente som satt innelåst i en bil i en times tid mens foreldrene hennes koste seg på stranda i Steinkjer i Nord-Trøndelag.

– Et vitne hørte voldsom gråting og gikk bort til en bil. Der satt det et lite barn. Alle vinduene var lukket og det var varmt ute, sier operasjonsleder Lars Erik Besseberg i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Mannen som oppdaget jenta klarte å få henne til å forstå hvordan hun skulle åpne et vindu. Dette gjorde at hun kom seg ut.

– Da hun kom seg ut, var hun helt gjennomvåt av svette og veldig varm, sier Besseberg til Adresseavisen.

Mannen varslet politiet, som tok hånd om barnet.

– Omsider kom foreldrene til barnet. De hadde vært på badestranda, sier Besseberg.

Foreldrene er et par i 20-årene fra Steinkjer. Politiet oppretter straffesak mot dem.

I Telemark måtte to barn reddes fra en varm bil torsdag. Bilen sto parkert i et garasjeanlegg på et kjøpesenter i Skien. Folk på stedet oppdaget barna og varslet politiet. Politiet kom til stedet og besluttet at det var uforsvarlig å holde dem innesperret i den varme bilen. Politiet fikk barna ut via takluken, skriver Varden.

Omsider kom to voksne, en mann og en kvinne, som eier bilen barna satt innelåst i. Operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt opplyser at politiet skal anmelde saken. (NTB)

Mer fra Dagsavisen