Innenriks

Favorittene Kroatia og Ukraina gikk videre i Eurovision

Baby Lasagna fra Kroatia og alyona alyona & Jerry Heil fra Ukraina gikk videre fra Eurovisions første semifinale.

Den første semifinalen i Eurovision Song Contest gikk tirsdag kveld i Malmö Arena. Fra hver semifinale går ti bidrag videre til den store finalen.

Blant bidragene som gikk videre, er favorittene Baby Lasagna fra Kroatia med sangen «Rim Tim Tagi Dim» og ukrainske alyona alyona & Jerry Heil med sangen «Teresa & Maria».

Oddsfavoritten hos Norsk Tipping var Kroatia allerede før semifinalen, etterfulgt av Sveits og Ukraina. Trenden var lik hos de internasjonale bettingselskapene da NTB tok en sjekk mandag kveld.

Serbia, Portugal, Slovenia, Litauen, Finland, Kypros, Irland og Luxembourg er også med videre til finalen lørdag 11. mai.

Der vil også de fem store (Italia, Spania, Frankrike, Tyskland og Storbritannia) og vertsnasjonen (Sverige) delta.

Det var norske Marcus og Martinus som gikk av med seieren i Melodifestivalen, og dermed representerer de Sverige i årets Eurovision. Til tross for at Sverige som vertsnasjon er sikret en plass i finalen, fikk tvillingene framføre sitt bidrag «Unforgettable» i tirsdagens semifinale.

Dagbladets anmelder omtalte opptredenen som «antiseptisk» og ga 22-åringene terningkast tre, mens VGs anmelder skrev følgende:

– M&M gjør definitivt ikke skam på verken hjemlandet eller deltakerlandet sitt. De leverte best blant de direktekvalifiserte i kveld.

Hos Norsk Tipping spås tvillingene en 17. plass.

Torsdag arrangeres den andre semifinalen. Årets norske håp Gåte, med sangen «Ulveham», skal opptre som nummer 15 av 16 bidrag.

Les også: Quiz: Hva kan du om Eurovision?

Mer fra Dagsavisen