Innenriks

Gilde-kjøttdeig kan få brunere farge framover

En periode framover kan kjøttdeigen fra Gilde bli brunere i fargen. Det skyldes at Nortura øker andelen fryst råvare i kjøttdeigen.

– Vi vil i en kort periode med lavere tilgang på ferskt norsk storfekjøtt øke andelen fryst råvare inn i Gilde kjøttdeig, ved behov. Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Nationen.

Tilgangen på ferskt kjøtt skyldes at det slaktes færre dyr på denne tiden av året.

– Det er normalt at det er noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året og at fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt bidrar til å dekke behovet til blant annet kjøttdeigproduksjon, påpeker markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura.

I tillegg til at kjøtt må hentes fram fra fryselageret, er det mye som tyder på at en del en del kjøtt må importeres for å dekke behovet i det norske markedet. Nortura presiserer at importert kjøtt ikke vil bli brukt til varer som er merket med Gilde, som er skal være garantert norsk.

Les også: – Nordmenn er kvalitetsbevisste, men ikke når det gjelder matvarer

Les også: Her leter Tonje (35) etter mat til seg og datteren

Les også: En milliard tonn mat gikk i søpla i 2022: – Altfor, altfor mye!

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen