Innenriks

Ingvild Kjerkol hyrer advokat i masteroppgave-saken

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har hyret advokat Marianne Klausen for å forsvare seg mot anklagene om fusk i masteroppgaven sin. Hun betaler regningen selv.

Rettelse 3. april 06.35: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Nord universitet dekker Ingvild Kjerkols advokatutgifter. Det er ifølge hennes advokat Marianne Klausen ikke riktig. Kjerkol dekker sine advokatutgifter selv. Dette er nå rettet.

– Vi står overfor en såpass spesiell situasjon at det er naturlig for Kjerkol og hennes medforfatter å søke juridisk bistand, sier Kjerkols advokat Marianne Klausen til TV 2.

Klausen var i to perioder leder av Felles klagenemnd for studentsaker, som er den høyeste instansen studenter kan anke en klagesak til, utenom domstolene. Hun måtte gå av i fjor etter avsløringer om at hun var oppnevnt i strid med loven.

Behandles neste uke

Kjerkol er anklaget for å ha kopiert tekst fra andre i masteroppgaven sin, som hun leverte ved Nord universitet i 2021.

Nemnda for studentsaker ved universitetet skal behandle anklagene onsdag neste uke.

Flere medier, deriblant NTB, skrev tirsdag at Nord universitet skulle dekke advokatutgiftene til Kjerkol – slik kommunikasjonssjef Andreas Førde uttalte til avisen Khrono.

Dette medfører ikke riktighet, ifølge advokaten.

– Kjerkol betaler alle advokatutgiftene sine selv, sier Klausen til NTB.

Nord universitet kommer ikke til å offentliggjøre hva de kommer fram til, men Kjerkol har tidligere uttalt at det vil være naturlig for henne å gjøre det selv.

Les også: – Ny EU-debatt? Bring it on!

Les også: Den kriminelle familien slapp unna gang på gang: – Jeg trodde aldri de skulle bli tatt

Les også: – Hvorfor skal ansvaret legges på redde, nedbrutte jenter? (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen