Innenriks

Ungdommer frykter ran - tømmer kontoen før de drar til byen

Flere ungdommer som besøker Drammen, lever i frykt for ran og sørger nå for å tømme kontoene sine før de drar inn til sentrum.

– Vi blir fortalt at flere nå velger å vipse pengene de har på konto til foreldrene før de drar til Drammen. Om de skulle bli ranet, så har de nesten ikke penger på konto, forteller Geir Oustorp, leder for forebyggende enhet ved politiet i Drammen til Drammens Tidende.

Vippsran er blitt et begrep. Her truer ranerne til seg tilgang til Vipps-kontoen på telefonen til unge ofre og vipser pengene til seg selv. Men nå har flere gått bort fra denne metoden, ifølge politiet.

– Det var jo som å få kvittering fra raneren, og det var enkelt å spore hvem pengene var sendt til, sier Oustorp.

Han forteller en ny metode er å true offeret til å gå inn i en butikk for å ta ut penger og deretter levere fra seg kontantene. På den måten viser ikke kontoutskriftene hvor pengene er blitt overført, og ranerne blir ikke fanget opp av overvåkingskamera.

– Vi har sett flere tilfeller hvor dette tilsynelatende har skjedd, sier Oustorp til avisen.

Mer fra Dagsavisen