Innenriks

Politiet tror kvinne ble drept i Øygarden – hadde voldsalarm mot siktede

Undersøkelser tyder på at personen som ble funnet i en utbrent bil i Øygarden, er en kvinne i 30-årene. Hun hadde voldsalarm mot mannen som er siktet for drap.

Undersøkelser tyder på at personen som ble funnet i en utbrent bil i Øygarden, er en kvinne i 30-årene. Hun hadde voldsalarm mot mannen som er siktet for drap.

Kvinnen politiet tror er funnet død, har to felles barn med den siktede mannen, sier politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt på en pressekonferanse.

Barna blir fulgt opp av familie og kriseteam, og pårørende har fått bistandsadvokat.

– Politiet skal jobbe med avhør av personer de har hatt kontakt med i dagene forut for brannen, sier politiadvokaten.

Kvinnen hadde også en aktiv voldsalarm mot mannen.

Funnet i bagasjerommet

Det var klokka 8.45 søndag morgen at nødetatene fikk en melding om en brennende bil på en industritomt på Blomøy i Øygarden kommune utenfor Bergen.

Da bilen så ble gjennomgått, fant man levninger av et menneske. Valheim bekrefter på spørsmål fra VG at levningene ble funnet i bagasjerommet på bilen. Bilen er en stasjonsvogn.

Vitner beskrev at de hadde sett en person gående i området. Da politiet så fant en mann som passet til beskrivelsen, ble han pågrepet.

Siktet tidligere straffedømt

Den siktede mannen er norsk statsborger. Han er tidligere straffedømt for trusler mot en annen kvinne. Både siktede og den formentlig avdøde bor i omegnskommuner av Bergen.

Personen i bilen er ikke sikkert identifisert som kvinnen, og personen skal obduseres i morgen. Dødsårsaken er ikke kjent.

Mannen skal etter planen avhøres i løpet av kvelden, og har fått oppnevnt Jørgen Riple som forsvarer. Den siktede blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

Til NTB sier Riple at han per nå ikke har noen kommentar til saken.




Mer fra Dagsavisen