Innenriks

Egersund-siktet erkjenner delvis straffskyld

Mannen som skjøt mot en taxi i Egersund sør i Rogaland lørdag kveld, er siktet for grove trusler. Han erkjenner delvis straffskyld.

Mannen erkjenner straffskyld for deler av de faktiske forholdene.

– Han uttrykker stor anger for det som har skjedd, sier hans forsvarer Vetle André Mitchell Jensen til Stavanger Aftenblad.

Han bekrefter at siktede er en venn av taxikunden, men kan ikke si noe om motivet.

– Nå avventer vi politiets beslutning om min klient kan slippes ut eller om han skal varetektsfengsles, sier han.

Avhøres søndag

Skytingen foregikk sent lørdag kveld da en taxi ankom en adresse nær Egersund sentrum. Ingen ble skadd, men et vindu i bilen ble knust. Passasjeren kom seg unna til fots, mens gjerningsmannen gikk i skjul. Etter hvert fikk politiet kontakt med ham på mobil.

– Etter dialog med politiet, ble en mann i 40-årene pågrepet på stedet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare. Han er siktet for grove trusler og skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Cecilie Steen i en pressemelding søndag.

Videre opplyser hun at fengsling foreløpig ikke er vurdert. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, og politiet gir ikke informasjon om foranledning eller motiv.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og må derfor være tilbakeholdne med informasjon, sier Steen.

Fant våpen

Politiet gjorde beslag av flere våpen og gjenstander inne i huset der den siktede mannen oppholdt seg før han ble pågrepet.

– Vi ønsker ikke å si noe om hvilke våpen som er beslaglagt. Det er et sentralt tema i etterforskningen å belyse hvilken type våpen og ammunisjon som er brukt i forbindelse med hendelsen, sier Steen.

Taxien er også beslaglagt av politiet og skal undersøkes nærmere.

– Bilen har en knust rute, og det er naturlig å gjennomføre undersøkelser av kjøretøyet. Politiet startet undersøkelser i og rundt huset i går, og dette arbeidet fortsetter i dag, sier politiadvokaten.

Mer fra Dagsavisen