Innenriks

Eirik Jensen har søkt om forlenget soningsavbrudd

Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har søkt om forlenget soningsavbrudd, opplyser hans advokat John Christian Elden.

I mars i år fikk Jensen innvilget soningsavbrudd av Kriminalomsorgen på grunn av ekspolitimannens helsesituasjon. Soningsavbruddet var i første omgang på seks måneder, en frist som utløper i neste uke, ifølge Elden.

– Helsetilstanden hans har ikke vesentlig endret seg siden løslatelsen, skriver Elden i en SMS til NTB lørdag ettermiddag.

– Søknaden om forlenget avbrudd er sendt etter at det nå foreligger oppdaterte opplysninger og helsefaglige og sakkyndige vurderinger, fortsetter han.

Kriminalomsorgen opplyser til NTB at de ikke kan uttale seg om saken på grunn av taushetsplikt.

– Vanskelig

Eirik Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj.

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at den tidligere politimannen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

– Denne tiden har vært vanskelig for Jensen, men han har brukt tiden til å fokusere på gjenåpning av straffesaken, uten at vi er i mål der ennå, opplyser Elden til NTB.

Ragna Lise Vikre, Jensen kjæreste, har stått ved hans side gjennom hele straffeprosessen. Da Jensen ble løslatt i mars, sa hun at den tidligere politimannen skulle følges tett av helsepersonell, advokater og støttepersoner etter hjemkomsten. Hun var også tydelig på at de på sikt har planer om å søke om benådning.

Lang prosess

Jensen har siden straffeprosessen mot ham startet for snart ti år siden nektet straffskyld og ble til dels trodd av juryen i Borgarting lagmannsrett. Den fant ham skyldig i grov korrupsjon, men frikjente ham for medvirkning til innførsel av hasj. Men gleden var kortvarig.

Fagdommerne satte juryens kjennelse til side kort tid etter, noe som innebar at hele saken måtte opp til ny behandling.

Jensens anke til Høyesterett ble ikke tillatt fremmet senhøsten 2020. En påfølgende klage til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) for brudd på retten til en rettferdig rettergang ble også avvist.

Mer fra Dagsavisen