Innenriks

Aps sentralstyre vil flytte makten hos utenbys medlemmer i Nidaros

Sentralstyret i Ap går inn for en endring som gjør at utenbys medlemmer i Trond Giskes lokallag ikke skal telle i delegatfordelingen til landsmøtene.

I dag er det slik at laget man er medlem i får representasjon for medlemmet inn til årsmøtet i kommunen, fylkeslaget, representantskapet og landsmøtet i Ap.

Sentralstyret vil fortsatt at folk kan være medlemmer i det lokallaget de ønsker, men at representasjonen etter vårens landsmøte skal knyttes til der du bor, skriver VG.

– Endringen vi gjør er at representasjon følger den kommunen medlemmene er folkeregistrert i, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Hun mener modellen sentralstyret går inn for, er den mest demokratiske.

Hvis forslaget stemmes gjennom på Aps landsmøte i mai, vil det få konsekvenser for medlemmene i Nidaros sosialdemokratiske forum i Trondheim der Trond Giske er leder. Rundt halvparten av medlemmene i lokallaget er bosatt i andre kommuner enn Trondheim.

Trond Giske er kritisk til forslaget, men regner med at det vil få flertall når sentralstyret går inn for det.

– Det betyr at alle Nidaros-medlemmene fra Oslo vil bidra til å gjøre Oslos delegasjon på Ap-landsmøtet større og Trøndelags mindre. Jeg tror det vil føre til at Ap får færre medlemmer, sier Giske.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: