Innenriks

Dyrevernere vil ha krav om vandelsattest for alle som jobber med dyr

Dyrevernalliansen vil ha krav om politiattest for alle som skal kjøpe eller jobbe med dyr.

Dyrevernalliansen ønsker seg en vandelsattest etter modell av den man må legge frem om man skal jobbe med barn.

Dyrevelferdsattesten skal gjelder alle som skal kjøpe eller jobbe med husdyr eller kjæledyr, skriver Nationen.

Slik det er i dag har du ingen mulighet til å vite om valpekjøperen har et rulleblad med seksuelle overgrep mot dyr eller om avløseren egentlig har blitt ilagt overtredelsesgebyr for vanskjøtsel, påpeker Dyrevernalliansen.

– Vi foreslår at den som må legge fram attesten selv må skaffe den til veie fra Mattilsynet eller politiet. I attesten skal det stå om personen er siktet, tiltalt, har vedtatt forelegg eller er dømt for overtredelse av dyrevelferdsloven, skriver Dyrevernalliansen i sitt høringsinnspill til den nye dyrevelferdsmeldingen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: