Innenriks

Tidligere Ap-topp sier hun glemte å levere inn nøkkel – må betale straffeskatt

Jette Christensen, tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, må betale tilleggsskatt etter at hun glemte å levere tilbake nøkkelen til pendlerboligen.

– Ja, jeg har fått brev fra Skatteetaten om å betale skatt og tilleggsskatt. Det er en dyr og flau tabbe jeg gjerne skulle ha vært foruten, sier den tidligere Ap-profilen til Aftenposten.

Christensen satt på Stortinget for Hordaland Ap i elleve år, men tok ikke gjenvalg i fjor. Skattesmellen kommer som følge av at hun i november 2017 kjøpte leilighet i Oslo og solgte leiligheten i Bergen. I desember samme år flyttet hun ut av pendlerboligen hun hadde brukt i Oslo.

– Jeg leverte ikke tilbake nøkkelen for pendlerleiligheten, og jeg rapporterte ikke inn til administrasjonen eller skattemyndighetene at jeg ikke lenger trengte eller brukte leiligheten. Slik var det fram til april 2019, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under videoen

Skatteetaten har derfor ilagt henne skatt på 288.175 kroner for perioden 2017–2019. I tillegg får hun 43.226 kroner i tilleggsskatt, en straff man kan få hvis man ikke leverer riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen.

Christensen sier hun kommer til å betale skatten.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen