Innenriks

Jan Helge Andersen er siktet i den nye Baneheia-etterforskningen

Jan Helge Andersen har status som siktet i den nye Baneheia-etterforskningen etter at det er gjennomført en ny ransaking hjemme hos ham.

Statusen som siktet innebærer at Jan Helge Andersen har noen særlige rettigheter i saken, skriver VG.

– Det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset, sier statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei, som holder i Baneheia-saken, til VG i en epost.

Baneheia-dømte Jan Helge Andersen har så langt hatt status som mistenkt i den nye etterforskningen, som ledes av Oslo politidistrikt.

Statsadvokatene ønsker ikke å kommentere hva Andersen er siktet for, eller hvorfor siktelsen kommer nå.

– Ransakingen innebærer ikke at politiet eller påtalemyndigheten har tatt stilling til skyldspørsmålet og den videre påtalebehandlingen av saken, skriver de i eposten.

De ønsker heller ikke å kommentere om politiet nå argumenterer for at Andersen kan ha vært alene om drapene på åtte og ti år gamle Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen i 2000, som hans tidligere kamerat Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for i 2002.

Dommen la vekt på at Andersen pekte ut Kristiansen som hovedmann i sin forklaring.

Andersens forsvarer, Svein Holden, opplyser til Dagbladet at ransakingen ble gjennomført for en god stund siden. I etterkant av ransakingen har det også blitt gjennomført et nytt avhør av ham.

– Dette avhøret ble gjort i slutten av juni, men ransakingen ble gjennomført lenge før dette, sier Holden til Dagbladet.

Mer fra Dagsavisen