Innenriks

God stemning under meklingen i flyteknikerestreiken

– Stemningen er god mellom partene, sier mekler Carl Petter Martinsen etter at NHO og Norsk Flytekniker Organisasjon har forhandlet i fire timer.

SAS-foreningsleder i NFO, Øystein Eliassen, og tariffkomitéleder Petter Wettre i NFO på vei inn til Riksmeklerens kontor i Oslo sentrum.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Partene møttes torsdag klokka 15 i Riksmeklerens lokaler i Oslo sentrum for å mekle om lønnsoppgjøret. De blir sittende utover kvelden, opplyste Martinsen til TV 2 klokka 19.

– Her jobbes det på. Jeg kan ikke si at vi er noe nærmere en løsning. Men så er det et brudd i meklingen som var, og vi har egentlig begynt på nytt nå i dag med de temaene som var hovedtemaer i meklingen forrige uke, sier han.

Flyteknikerne gikk ut i streik sist lørdag. 106 teknikere er tatt ut, og streiken vil etter planen bli trappet opp i helgen med ytterligere 39 flyteknikere.

I tillegg har NHO varslet lockout fra søndag, noe som innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb. Dette vil trolig fort føre til at staten griper inn og avblåser streiken med såkalt tvungen lønnsnemnd. En lockout vil nemlig også ramme ambulanseflytjenesten i nord, noe som potensielt kan føre til fare for liv og helse.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen