Innenriks

Siktede i avhør etter drapet på Nav-ansatt

En mann i 30-årene skal mandag ettermiddag i avhør med politiet etter at to Nav-ansatte ble knivstukket i Bergen mandag formiddag.

Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen mandag formiddag. To personer ble knivstukket.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Saken er oppdatert

To ansatte på Nav Årstad i Bergen ble fraktet til sykehus med ukjente skader etter å ha blitt knivstukket på et brukermøte mandag formiddag.

Politiet har fått bekreftet av Haukeland universitetssjukehus at den ene av de to skadde døde av skadene hun ble påført. Den avdøde er en kvinne i slutten av 50-årene, skriver politiet i en pressemelding.

Den andre som ble skadd, er en kvinne i midten av 30-årene. Politiet opplyser at hun er lettere skadd.

De pårørende er varslet.

En mann i 30-årene ble pågrepet etter hendelsen. Til VG sier mannens forsvarer, Morten Grimstad, at hans klient skal i avhør med politiet mandag ettermiddag.

– Jeg er på vei inn til avhør nå. Jeg har ikke snakket med verken politi eller min klient, så jeg kan ikke kommentere noe, sier Grimstad til avisen i 15-tiden.

I 13-tiden ransaket politiet en adresse som den pågrepne er registrert på, meldte Bergens Tidende.

Direktør Anne Kverneland Bogsnes i Nav Vestland sier til avisa at Nav har satt beredskapsplan.

Politiet inviterer til en ny pressebrifing mandag klokken 16.30 på politihuset.

Røe Isaksen: – Naturlig at vi går opp saken fra Navs side

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen er klar på at det er viktig at Nav selv gjennomgår omstendigheten etter at to Nav-ansatte i Bergen ble knivstukket.

– Det ble ikke minst satt på dagsordenen etter drapet på et Nav-kontor i Grorud i 2013. Etter det var det en full gjennomgang, og det er et tema som hele tiden er høyt på dagsordenen i Nav, sa han da han traff pressen onsdag ettermiddag.

– Politiet skal gjøre sin jobb, men det er naturlig at vi også går opp saken fra vår og fra Navs side. Vi må se på omstendighetene og om det er noe som må forbedres, sa Røe Isaksen.

Politiet i Bergen fikk melding om knivstikkingen klokka 10. En mann ble raskt pågrepet og to ansatte ved Nav-kontoret ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus med ukjent skadeomfang. En kvinne i 50-årene er bekreftet død av skadene

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen