Innenriks

Siktede i Trosterud-saken løslates

Mannen i 50-årene som er siktet etter skytingen på Trosterud i Oslo i forrige uke, løslates. Mistanken mot mannen er svekket, ifølge politiet.

Mannen som er siktet etter skytingen på Trosterud i Oslo, er løslatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Saken er oppdatert

– På bakgrunn av etterforskningen, den siktedes forklaring, at vi har ettergått hans forklaring og annen etterforskning, mener vi nå at mistanken mot den siktede er svekket og at det ikke er grunnlag for å fengsle ham.

Det sier Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, til NTB.

Mannen i 50-årene ble pågrepet tirsdag og avhørt om skyteepisoden på Trosterud natt til onsdag i forrige uke. To unge menn ble funnet skadd og alvorlig skadd etter at en ukjent person løsnet skudd mot dem.

Skulle fengsles torsdag

Etter planen skulle mannen, som ikke er kjent for politiet fra tidligere, framstilles for varetektsfengsling torsdag, men politiet har nå besluttet at han skal løslates.

– Jeg kan ikke gå detaljert inn på hva som gjør at mistanken mot ham nå er svekket, og heller ikke grunnlaget for at han først ble pågrepet, sier Metlid.

Hun sier at det er et teknisk spørsmål rundt hvorvidt siktelsen skal frafalles.

De fornærmede og pårørende i saken er orientert om løslatelsen. De fornærmede regnes fremdeles som alvorlig skadd, men er våkne og er avhørt av politiet.

Metlid understreker at saken er høyt prioritert hos politiet.

– Vi er ute i området på Trosterud, og vi forstår at dette vil skape uro og bekymring. Vi vet at det er en sak som opptar alle som bor i området, og vi etterforsker saken for fullt, sier hun.

Metlid oppfordrer også alle som kan sitte på informasjon om skyteepisoden, til å ta kontakt med politiet.

Ingen konkrete mistenkte

– Er det slik at dere nå står på bar bakke i jakten på en gjerningsperson?

– Vi har ting å jobbe med. Det er en fullt pågående etterforskning med intensjon om å finne ut hva som skjedde. Vi vil fortsette å være oppsøkende ute og snakke med folk, og vi håper at det skal gi resultater.

Metlid sier at politiet på nåværende tidspunkt ikke har noen konkrete mistenkte.

– Har dere et signalement av en gjerningsperson?

– Vi har opplysninger vi jobber med. Vi vurderer hva vi kan gå ut med av opplysninger og om det vil bidra eller vanskeliggjøre etterforskningen.

Mannens forsvarer, advokat Celine Krogh Fornes, sier til Avisa Oslo at mannen er lettet over å slippe ut.

– Han står fast ved at han ikke knytter seg til hendelsen og at han ikke erkjenner straffskyld, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen