Innenriks

De to store stuper på VG-måling

Høyre og Arbeiderpartiet faller med til sammen 8,6 prosentpoeng på VGs partibarometer for mai. Senterpartiet og Frp gjør stor framgang.

– Vi har nok ikke fått snakket så mye om andre deler av politikken vår. Det har vært helt naturlig at det alle har prioritert høyest nå er å bekjempe smitten, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Høyre er den største taperen på målingen, og faller med 4,6 prosentpoeng sammenlignet med aprilmålingen. Partiet har kun 22 prosent oppslutning, men er fortsatt landets største parti. Like bak følger Arbeiderpartiet (Ap) på 21,5 prosent, med et fall på 3,9 prosentpoeng.

Bedre har det gått for Senterpartiet (Sp) og Fremskrittspartiet (Frp). Senterpartiet bykser fram med 4,3 prosentpoeng til 18,3, mens Fremskrittspartiet vokser med 2,5 prosentpoeng til 10,8. Blant de øvrige partiene er det kun mindre endringer. Rødt faller med 0,8 prosentpoeng, men holder seg over sperregrensa.

Regjeringens tre partier har til sammen 50 mandater i denne målingen. Ap-leder Jonas Gahr Støres foretrukne samarbeid med Ap, Sp og SV får 86 mandater.

Saken fortsetter under videoen

For øvrige partier er oppslutningen som følger:

SV 8 (0,3)

MDG 4,2 (-0,2)

KrF 4,1 (0,9)

Rødt 4 (-0,8)

Venstre 3,6 (0,4)

Andre 3,5 (1,1)

Meningsmålingen ble gjort for Respons Analyse for VG, og består av til sammen 1.001 intervjuer gjort i perioden 5. mai til 10. mai.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen