Innenriks

Kraftig salgsøkning for sovemedisiner i mars

Salget av innsovningstabletter og sovemedisiner økte mer enn normalt i mars, samme måned som Norge stengte ned. Statens legemiddelverk tror folk hamstret.

Steinar Madsen er medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket.

Ifølge tall som Dagbladet har hentet fra Farmaloggs legemiddelstatistikk, økte salget av de reseptbelagte medisinene Imovane, Stilnoct og Melatonin med henholdsvis 11, 13,9 og 19,5 prosent i mars i år, sammenlignet med mars 2019.

Salget gikk ned i april og mai.

Ifølge fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk tyder tallene på at folk hamstret sovemedisiner i mars. Han sier en årlig økning er normalt, ettersom befolkningen blir stadig eldre, og det er de eldre som har mest bruk for slike medisiner.

Hittil i år har det være en samlet økning for de tre sovemedisinene på totalt 4 prosent, sammenlignet med i fjor. Det er hormonet Melatonin, som kan ha effekt på døgnrytmen, som øker mest, med 13,4 prosents salgsøkning hittil i år.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.