Innenriks

Kraftig salgsøkning for sovemedisiner i mars

Salget av innsovningstabletter og sovemedisiner økte mer enn normalt i mars, samme måned som Norge stengte ned. Statens legemiddelverk tror folk hamstret.

Ifølge tall som Dagbladet har hentet fra Farmaloggs legemiddelstatistikk, økte salget av de reseptbelagte medisinene Imovane, Stilnoct og Melatonin med henholdsvis 11, 13,9 og 19,5 prosent i mars i år, sammenlignet med mars 2019.

Salget gikk ned i april og mai.

Ifølge fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk tyder tallene på at folk hamstret sovemedisiner i mars. Han sier en årlig økning er normalt, ettersom befolkningen blir stadig eldre, og det er de eldre som har mest bruk for slike medisiner.

Hittil i år har det være en samlet økning for de tre sovemedisinene på totalt 4 prosent, sammenlignet med i fjor. Det er hormonet Melatonin, som kan ha effekt på døgnrytmen, som øker mest, med 13,4 prosents salgsøkning hittil i år.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: