Innenriks

SIAN-demonstrasjon på Mortensrud torg i Oslo

Sian-leder Lars Thorsen ble møtt av en skur av tomater, egg, kasseroller og flasker da han skulle tale på markering på Mortensrud torg i Oslo lørdag.

Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

Politiet varslet underveis om tilløp til litt uro under demonstrasjonen og viste til at motdemonstranter kastet frukt og grønnsaker mot den lovlige markeringen.

– Markeringen på Mortensrud er nå avsluttet. Politiet måtte gripe inn for å opprettholde ro og orden på stedet. Ingen personer er meldt skadd, ei heller pågrepet, meldte politiet senere.

Les også: Politiet lar SIAN-markeringen gå som planlagt

OSLO 20200620. 
Stopp islamiseringen i Norge (SIAN) med stand på og demonstrasjon på Mortenserud.
Foto: terje pedersen / NTB scanpix

Leder Lars Thoresen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) ble beskyttet av politiet under en demonstrasjon på Mortensrud sørøst i Oslo lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) hadde fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde demonstrasjonen og ble som ventet møtt av motdemonstranter fra den politiske venstresiden.

Gruppene ble holdt atskilt av metallgjerder, og levende bilder fra stedet viste at motdemonstrantene var i overveldende flertall. Thoresen gikk i sin tale til frontalangrep på islam, men slet med å overdøve bråket fra motdemonstrantene.

«Ingen rasister i våre gater», sto det på en plakat motdemonstrantene holdt opp.

Bydelsutvalget i bydel Søndre Nordstrand var på forhånd bekymret for sikkerheten og smittesituasjonen i forbindelse med Sians markering.

Organisasjonen Sian skriver om seg selv at den har som formål er «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.»

Les også: Ber politiet vurdere sikkerheten på ny SIAN-markering i Oslo

Mer fra Dagsavisen