Innenriks

Skuffet Grøvan kan ikke utelukke omkamp

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan utelukker ikke at partiet vil ta omkamp om liberaliseringen av bioteknologiloven under valgkampen neste år.

I kjølvannet av voteringen på Stortinget tirsdag kommenterer Grøvan blant annet hvordan han ser på utsiktene framover i et intervju Klassekampen. På spørsmål om KrF i forbindelse med stortingsvalget neste år kan komme til å ta omkamp om liberaliseringene av bioteknologiloven, sier Grøvan at han ikke utelukker det.

Kommentar: «Med dette solide nederlaget sitter KrF politisk ribbet tilbake som regjeringsparti»

– Det må vi sette oss ned og vurdere. Samtidig vet vi at nye etiske problemstillinger dukker opp i andre type saker, som surrogati, som flere partier allerede har programfestet. Aktiv dødshjelp er på agendaen. Det blir viktige etiske spørsmål framover hvor vi trenger en viktig KrF-stemme, sier Grøvan.

KrFs parlamentariske leder legger ikke skjul på at han er skuffet over å lide fullt nederlag i kampen mot liberalisering av bioteknologiloven, en av partiets viktigste saker.

Les også: – Fosterdiagnostikk er veldig mye mer enn Downs syndrom

Mer fra Dagsavisen