Innenriks

Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag

Trond Giskes eget lokallag har ikke satt ham på listen over kandidater til Trøndelag Arbeiderparti.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først. Også VG har kilder med samme informasjon.

Mens krefter i Trøndelag Ap har jobbet for å få Giske som kandidat, leverer Trondheim Arbeidersamfunn torsdag en liste uten Giskes navn, ifølge de to avisene.

Vrakingen av Giske er i strid med anbefalingene til Trondheim Ap, som Trondheim Arbeidersamfunn er et lokallag innenfor.

Les også: Kompromiss kan sikre Trond Giske verv i Trøndelag Ap

Arbeiderpartiet i Trondheim foreslo tidligere i februar Trond Giske som medlem i fylkeslagets styre, men ville ikke si om han var ønsket som ny leder eller ikke. Det har blitt spekulert i om Giske vil komme inn i ledelsen gjennom et kompromiss som fører til at ordfører Amund Hellesø (43) i Nærøysund blir ny fylkesleder, mens Giske blir en av nestlederne og en kvinne blir den andre nestlederen.

Et nestlederverv vil gi Giske en plass i partiets landsstyre.

Amund Hellesø sa i et intervju med VG tirsdag at han er villig til å bli fylkesleder dersom det kan virke samlende på partiet. Hellesø og Ap fikk 38 prosent oppslutning i sin egen kommune under siste lokalvalg.

Trøndelag Ap holder årsmøte 20. til 22. mars der de også skal velge ny leder.

Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 i kjølvannet av varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.