Innenriks

Støre: Partifeller fortviler fordi medieoppslag handler om privatøkonomi

Ap-leder Jonas Gahr Støre stiller spørsmål om hvorfor medieoppslag om hans personlige økonomi kommer rett før valget.

OSLO, NORGE 2019828. 
AP leder Jonas Gahr Støre kommenterer private investeringer på Stortinget onsdag kveld.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NRK avslørte onsdag at Støre gjennom DNB-fond hadde eierandel som investerer i private velferdskonsern.

– Hvem som tipser om dette slik at det skjer tolv dager før et valg – og ikke midt i sommerferien – hvor jeg forteller om at jeg har fond, det skal ikke jeg spekulere på, sa Støre på NRKs Politisk kvarter torsdag.

Om noen med overlegg har plassert en drittpakke mot ham, vil han ikke si.

– Jeg ønsker ikke å sette noe karaktertrekk på det. Det får andre gjøre. Jeg bare konstaterer at det er tolv dager før et valg når spørsmålet kommer, sa han.

Les også: En dårlig dag for Arbeiderpartiet: Rundt 20 prosent i tre målinger

Støre gjentok at han har overlatt til DNB å foreta investeringene og ikke selv har plukket ut fondene. Han understreket at han siden høsten 2017 har vært åpen om sine investeringer, og at han er forberedt på at det kan komme spørsmål også i fremtiden.

Støre sier han har fått mye støtte fra folk både innenfor og utenfor Arbeiderpartiet i løpet av det siste døgnet. Han forstår at partifeller fortviler fordi medieoppslag nok en gang handler om hans personlig økonomi.

– At de er frustrert over at vi ikke kan snakke om politikk, det skjønner jeg. Hvis noen er fortvilet over meg, får de ringe. Jeg er meg, jeg er på jobb for partiet, sa han.