Innenriks

140 har meldt seg inn i Drivkraft

– Vi har medlemmer fra alle landets fylker. Flere har KrF-bakgrunn, forteller prosjektleder Tore Christiansen.

Mandag forrige uke åpnet det kristendemokratiske nettverket Drivkraft for at folk kunne melde seg inn. Siden da har organisasjonen fått en rekke innmeldelser, og har nå ca. 140 medlemmer, opplyser prosjektlederen i Drivkraft til Dagsavisen.

–  Vi har medlemmer fra alle landets fylker, fra Agder i sør til Finnmark i nord, sier prosjektleder Tore Christiansen.

Christiansen har selv bakgrunn fra KrF, og sier han kjenner igjen flere av navnene på medlemslistene.

– Det mest kjente navnet er kanskje tidligere stortingsrepresentant Anders Tyvand, foruten om de som sitter i styret. Jeg kjenner også igjen flere av de andre medlemmene fra min tid i KrF, men det er også mange navn jeg ikke har noen kjennskap til, sier han.

Drivkraft beskrev seg selv i oppstarten, som en gruppe mennesker som ønsker å ta vare på det engasjementet som Knut Arild Hareide skapte i retningsvalget høsten 2018. Tidligere KrF-nestleder Odd Anders With er blant initiativtakerne til nettverket, bestående av såkalt røde KrF-ere. I februar arrangert Drivkraft en egen konferanse der Knut Arild Hareide holdt tale.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Hva organisasjonen skal bli nå er mer uklart.

– Det har vært litt slik at veien blir til mens vi går, sier Christiansen.

Drivkraft planlegger i hvert fall ikke å stjele agendaen mens KrF skal ha landsmøte rett over påske, lover Christiansen.

– Vi ønsker ikke å fremstå som en slags lobbygruppe, som bare er misfornøyd med retningsvalget. Vi vil jobbe med de sakene som vi har definert som viktige for oss, sier han. 

Les også: Drivkraft skal ikke splitte KrF

Mer fra Dagsavisen