Innenriks

Ingelin Noresjø innstilt som ny nestleder i KrF

Den nåværende fylkeslederen i Nordland KrF var en viktig stemme for de røde KrF-tillitsvalgte i forbindelse med veivalget i høst.

Ingelin Noresjø er dermed den klareste kandidaten til å overta nestlederposisjonen etter Kjell Ingolf Ropstad, som ventes å bli ny KrF-leder.

Andre kandidater som ble spilt inn til nestledervervet var utviklingsminister Dag Inge Ulstein fra Hordaland og Erik Lunde, som er gruppeleder for KrF i Oslo bystyre, får Dagsavisen opplyst.

– Jeg er både stolt, glad og ydmyk over den tilliten som valgkomiteen viser meg ved å innstille med som 2.nestleder, sier Noresjø og legger til:

– Det er kanskje litt modig gjort. Jeg er en dame som har vært litt ukjent, selv om jeg har lang fartstid i KrF. Sånn sett er det et litt sprekt valg.

Noresjø tenker det er en styrke for partiet å ha en i ledelsen som representerer andre deler av KrF enn de som sitter i ledelsen i dag.

–  Jeg vil bidra til å bygge et lag fra nord til sør, og styrke KrF i distriktene over hele landet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Sterkt kritisk til Frp

Noresjø er fylkesleder i for KrF i Nordland, og ble under partiets veivalgsprosess sist høst en tydelig stemme på rød side.

Umiddelbart etter at tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide anbefalte KrF å velge samarbeid med Senterpartiet og SV, argumenterte hun riktignok for det motsatt. Men Noresjø snudde underveis.

På Facebook forklarte hun snuoperasjonen med at hun ikke kunne slå seg til ro «med tanken på å gå inn i nært kompaniskap – i regjering – med Frp», og hun gjorde det klart at ingen andre partier, med unntak av Rødt, står lenger fra hennes politiske idealer enn nettopp Frp.

Noresjø trekkes av kilder Dagsavisen har snakket med fram som den beste kandidaten fordi hun har uttrykt størst lyst til å ta vervet, hun har også jobbet på landskontoret og har dermed erfaring med organisasjonsbygging, i tillegg har hun var en tydelig representant for de røde KrF-tillitsvalgte i forbindelse med KrFs veivalg.

Det nevnes også at det er en fordel for partiet med en nestleder som ikke er låst opp til regjeringen eller Stortinget, men kan bruke mye tid på å reise rundt i landet og ha tett kontakt med grasrota.

Les også:Politikk og butikk

Ropstad innstilt som leder

Tidligere i dag kunne NTB melde at Ropstad er spurt av valgkomiteen om å bli ny leder i partiet.

Knut Arild Hareide gikk av som leder av KrF 17.januar i år, og 1.nestleder Olaug Bollestad har siden da vært fungerende leder av partiet.

Ny KrF-ledelse skal velges på partiets landsmøte 26.–28. april i Stavanger.

Mer fra Dagsavisen