Innenriks

NRK får ikke enerett på «Popquiz»

Får tommelen ned av Patentstyret.

Oslo  20180830.
Finn Bjelke på Aschehougs hagefest i Drammensveien 99 torsdag.  
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Patentstyret avviser NRKs søknad om varemerkebeskyttelse, skriver Kampanje.no.

NRK sendte i fjor høst inn en søknad til Patentstyret varemerkebeskyttelse av navnet «Popquiz» som følge av at kanalen Radio Vinyl lanserte det konkurrerende programmet «Finn Bjelkes popquiz».

I sin foreløpige konklusjon avviser Patentstyret NRKs søknad om varemerkebeskyttelse på nesten alle punkter med begrunnelsen varemerket «mangler det varemerkerettslige særpreg som er nødvendig for å kunne registreres».

Glad programleder

Programleder Finn Bjelke er særdeles godt fornøyd med det.

- Vi har hele tiden ment at «popquiz» er en så generisk og generell betegnelse at det ville være vanskelig å ta patent på dette. Jeg er akkurat nå i Trondheim for å avholde et par pop quizer og returnerer til Oslo for min månedlige popquiz på Josefine Vertshus som jeg har gjort i 15 år. Jeg er glad for at dette (forhåpentligvis) er slutten på diskusjonen og at jeg kan bruke alle krefter på å fortsette å ha det moro med «Finn Bjelkes popquiz» på Radio Vinyl hver lørdag kl.11.00 presis, skriver han i en e-post til Kampanje.

Les også: Popquizstjerna

Refleksvester

Det eneste punktet NRK har fått gjennomslag for, er at de kan registrere varemerket sitt for refleksvester. Dermed får ikke Finn Bjelke og hans kolleger i Radio Vinyl dele ut refleksvester med Popquiz-navnet på - dersom de noensinne skulle ha vurdert det.

NRK har foreløpig ikke kommentert saken, men det har sjefen i Bauer Media, som står bak Radio Vinyl, Lasse Kokvik.

- Vi er ikke overrasket over denne konklusjonen. Det var dette vi hadde håpet på. Det vi har vært overrasket over, er trykket og til tider ordbruken som har vært ført av NRK, som kanskje har vært under deres verdighet. De har ikke sluppet tak i denne saken, men nå har de en gylden mulighet til å ta seg sammen og la dette ligge, sier han til Kampanje.

NRK har mulighet til å klage på den foreløpige konklusjonen og må i så fall gjøre det før 6. mai dersom rikskringkasteren skal ha håp om å få omgjort avgjørelsen.

Les også: Hvem eier «Popquiz»?