Innenriks

Mellom 40 og 50 på nazitreff i Fredrikstad

«Den Nordiske Motstandsbevegelsen» aksjonerer i Østfold i dag. Motdemonstrasjoner både i Fredrikstad og Moss.

Mellom 40 og 50 personer samlet seg til markering for nazistene i  «Den Nordiske Motstandsbevegelsen» (DNM) i Fredrikstad i dag.

Det opplyser politiet.

Organisasjonen har varslet demonstrasjoner både i Fredrikstad og Moss i dag. De skal i skrivende stund være i ferd med å pakke sammen i Fredrikstad og være på vei til Moss.

100 motdemonstranter

– Vi har hatt litt dialog med de på stedet. Det har vært tilfeller hvor de ikke har holdt seg helt der de har fått beskjed om, men så har de flyttet seg tilbake etter litt dialog, forteller Ronny Samuelsen, som er operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagsavisen.

Samuelsen forklarer at DNM har vært fysisk adskilt fra de omtrent 100 motdemonstrantene.

– Politiet har satt opp sperringer, og de andre har holdt seg på sin side av sperringene, forteller han.

Samuelsen legger til at det ikke har vært noen spesielle konflikter, at DNM ikke har marsjert, men har holdt appell og delt ut løpesedler.

Han vet ikke nasjonaliteten på demonstrantene, politiet har ikke personalia på dem.

Etter planen skal de nå være på vei til Moss, og politiet planlegger å følge etter dit. I Moss er det også varslet motdemonstrasjoner.

Stoppet på grensa

I løpet av natta ble tre svensker pågrepet på grensa mot Sverige, opplyser politiet i en pressemelding.

I meldingen oppfordrer politiet til å bruke byene som de ellers ville gjort på en lørdag, og skriver at de vil ha en lav terskel for å reagere på straffbare forhold.

Nyeste fra Dagsavisen.no: