Innenriks

– Dette viser at det skolepolitiske utstillingsvinduet til Høyre ikke er så blankt

SV-leder Audun Lysbakken mener det ikke er noen tvil om at Oslo er en klassedelt by, og at det har noe å si for skolen.

** Denne saken er korrigert, se nederst.

Av Bjørn S. Kristiansen

– Osloskolen har i årevis vært Høyres utstillingsvindu, senest i en debatt på mandag. Der brukte Torbjørn Røe Isaksen resultatene i osloskolen som bevis for at Høyre-skolen fungerer. Og Høyre har i årevis blankt avvist alle bekymringer fra lærere, rektorer og foreldre i osloskolen, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Dette viser at det skolepolitiske utstillingsvinduet til Høyre ikke er så blankt, sier SV-lederen, som tar forbehold om at han ikke har lest gjennom rapporten selv ennå.

NIFU-rapporten Dagsavisen omtaler i dag, er bestilt av Utdanningsdirektoratet og ble ferdigstilt i mai. Den er offentliggjort og omtalt i løpet av sommeren, men først 13. september blir den presentert for rektorene i Oslo-skolen.

– Røe Isaksen avviser at det er systematiske forskjeller mellom øst- og vestkantskoler?

– Det er ingen tvil om at Oslo er en klassedelt by, det kan ikke engang Høyre nekte for. Og det har selvfølgelig også noe å si for skolen, sier Lysbakken.

Les også: Røe Isaksen avviser skoleforskerne

** 
Den opprinnelige artikkelen inneholdt formuleringer som kan tolkes dithen at kunnskapsministeren har holdt tilbake rapporten. Det medfører ikke riktighet. Et sitat fra Audun Lysbakken er derfor også fjernet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: