Innenriks

Vurderer å avvise Listhaug-forslag

– Dette er forslag som hemmer integrering, sier AUF.

I går ettermiddag møttes Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Et av temaene var integreringstiltakene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Forslagene er kun ute på høring, men Ap har startet diskusjonen om hva de skal mene. Etter det Dagsavisen forstår, er flere i Ap utålmodige, og ønsker at partiet skal å gi tydelige svar.

– Hemmer integrering

AUF-leder Mani Husseini deltok på gårsdagens gruppemøte, men kan ikke kommentere møtet spesifikt.

Han mener selv at Ap bør avvise flere av forslagene.

– Dette er forslag som hemmer integrering. For folk som skal få bli i Norge, må man ha en politikk som fremmer god integrering, ikke det motsatte. Derfor må Ap si nei til disse forslagene.

– Har AUF gehør for dette?

– Jeg opplever det er stor stemning for å gå inn for forslag som ikke hindrer god integrering og som er i tråd med Aps politikk, og gå imot politikk som ikke er i tråd med dette, sier han.

Skulle Ap avvise regjeringens forslag, kan det så usikkerhet om regjeringen får flertall. Både Venstre og KrF skeptiske til Listhaugs liste.

Delvis positiv

Da forslagene ble lagt fram, var nestleder Trond Giske delvis positiv, men mente noen forslag var «juridisk kompliserte».

– Eksempler på det er utsendelse før du endelig har vedtatt avslag, og å kutte bort fri rettshjelp. Men kanskje er dette såpass begrenset at vi kan diskutere det også, sa Giske til Dagsavisen da.

I gårsdagens Dagbladet signaliserte Støre at forslaget om å utvide perioden man må ha vært i Norge for å få permanent opphold fra tre til fem år, kan avvises av Ap.

Ifølge en sentral Ap-kilde Dagsavisen har snakket med er det også skepsis knyttet til Listhaugs krav om at hvor mye du tjener og om du er i jobb, skal avgjøre om du får permanent opphold.

Nyeste fra Dagsavisen.no: