Innenriks

Mener seg 
misforstått

Ønsker borgervern: - Jeg har aldri oppfordret til, eller hatt til hensikt å oppfordre til, væpnet angrep på muslimer i Norge, sier 68-åringen.

Mener seg 
misforstått

Ønsker borgervern: - Jeg har aldri oppfordret til, eller hatt til hensikt å oppfordre til, væpnet angrep på muslimer i Norge, sier 68-åringen.

Han hevder at han ikke mente å vise til Heimevernet i Forsvaret, men snarere hadde opprettelsen av egne borgerverngrupper i tankene.

«Et bedre uttrykk er at borgerne, i fravær av tilstrekkelig politi, forsvarer seg seg mot den volden islam utøver mot norske jenter, kvinner, menn og barn i Norge. Så lenger styresmaktene ikke klarer å forsvare oss. Jeg har understreket på sosiale medier nylig, flere ganger, at selvforsvar må være ubevæpnet,» skriver 68-åringen i en epost til HSI/Dagsavisen.

- Ubegrunnet frykt

Han vil ikke svare på om Politiets sikkerhetstjeneste har tatt kontakt med ham om saken. Mannen stiller seg undrende til at PST gir uttrykk for en økende bekymring knyttet til islamfiendtlige miljøer i Norge.

Om sin uttalelse om at han ville ta med seg balltre i 17-mai-toget i fjor, sier han:

«Jeg tror opptil flere som leste det den gangen forsto at det var en spøk, med lettere ironi.»

68-åringen avviser at han ønsker å ta livet av de han karakteriserer som landssvikere, selv om han har skrevet at disse burde behandles på samme måten som landssvikere under 2. verdenskrig.

«Nei, ingen attentatter mot noen som helst. Vi er ikke i krig. Men at det kunne tenkes å komme et rettslig oppgjør mot de som har stått i bresjen for masseinnvandringen, må man jo ikke se bort ifra», skriver han.

Og om sine uttalelser om nyvalgt AUF-leder Mani Hussaini, skriver mannen at disse «er å forstå at han (Hussaini, red. anm) må følges tett politisk av alle vi som er uenige med AUF og hans anti-Israel politikk og støtte til palestinske organisasjoner som kan mistenkes for å drive med terror.»

Tidligere Ap-medlem

68-åringen hevder han har vært medlem av Arbeiderpartiet gjennom flere tiår. Han er nå partiløs og kritisk til alle de politiske partiene, inkludert Frp. Om sin særskilte kritikk mot KrF og Venstre, opprettholder han at politikere må betraktes som landssvikere dersom de hjelper «islamister til makten».

- Dersom dine ytringer motiverer noen til å begå voldshandlinger, vil du føle et medansvar for det som skjer?

«Det bør absolutt ikke være begrensninger i ytringsfriheten i Norge. Selv islamisten som nylig ble frifunnet i Oslo tingrett bedriver sine ytringer under vern av ytringsfriheten. Den dagen vi begrenser ytringfriheten, gjør vi som islam vil at vi skal gjøre. Ytringsfriheten er det innerste hellige i vår grunnlov og vårt samfunnssystem», svarer mannen.

Radikal islamisme

68-åringen sier at hans kritikk er rettet mot radikal islamisme.

«Jeg ser på radikale islam som en ideologi, minst like farlig som nazismen. To alen av samme sak. Jeg kan ikke se at Norge har tatt noen betydningsfulle skritt for å stanse radikal islam i Norge», skriver han.

Mannen mener det er lett å se konsekvensene.

«I kjølvannet av den etter min mening farlige masseinnvandringen til Norge og Europa er det lett å se skadevirkningene. Med voldtekter, mord og vold i hele landet utført av muslimer. Ikke bare i Norge, men i en rekke europeiske land. Det som skjer i Storbritannia er i så måte gode eksempler på skadevirkningene av masseinnvandringen. Nye politiske bevegelser står klare til å overta makten i mange europeiske land i årene fram mot 2020-25. Det er fact, neppe spekulasjon.»

Mer fra Dagsavisen