Innenriks

Redd for at prisen blir lav

BARNEHAGEKRIGEN: Foreldre frykter gi bort-priser når Oslo kommune skal gjennomføre salget av ti kommunale barnehager.

I går vedtok byrådet at salget av de ti barnehagene skal gjennomføres som planlagt, til tross for om lag 130 høringsuttalelser som er negative til salget.

Byråd Anniken Hauglie (H) vil legge ut barnehagene for salg i løpet av juni. Det blir ingen budrunde blant dem som måtte være interesserte i å kjøpe dem. I stedet selges de til fastpris.

- Vi er redd prisen vil bli satt lavt og vil derfor følge nøye med på verdifastsettelsen. Hvis prisen settes lavt, vil barnehagesalget bli å betrakte som en gavepakke til private drivere, sier Kjersti Engen Marsdal, foreldrerepresentant i Asperud barnehage.

Les også: Frykter barn må slutte i barnehagene

Ingen ville overta

Byrådet fikk store problemer da sju kommunale barnehager skulle konkurranseutsettes. Det endte med at Hauglie bare klarte å konkurranseutsette tre av dem. De fire siste fikk hun ikke inn akseptable bud på.

Tre av disse barnehagene skal nå i stedet selges. Blant dem er Asperud barnehage.

- Vi var ikke interessante for private drivere da vi skulle konkurranseutsettes. Jeg håper at vi heller ikke er interessante for dem når vi nå skal selges. Hvis ingen legger inn tilbud, kan jeg ikke tenke meg annet enn at Asperud barnehage forblir kommunal, sier Marsdal.

Uavhengig vurdering

Av byrådssaken om barnehagesalget går det fram at barnehagene skal selges til «en fastsatt markedspris basert på en uavhengig verdivurdering» med utgangspunkt i:

* Tomtas markedsverdi.

* En verdivurdering av bygget.

* En verdivurdering av driften.

- Vi tar det for gitt at flere ulike takstmenn foretar disse verdivurderingene, og at det blir en helt gjennomsiktig prosess, sier Marsdal.

tor.sandberg@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen