Innenriks

Vil sende flyktninger til rødgrønne kommuner

INTEGRERING: Ingvil Tybring-Gjedde vil at kommuner styrt av rødgrønne partier skal ta i mot de 5000 flyktningene i Norge som ikke er bosatt på tross av at de har lovlig opphold.

Alle "rødgrønne flyktninger" skal primært bosettes i kommuner styrt av de rødgrønne.

Slik lyder forslaget til Oslo-delegat Ingvil Tyrbing-Gjedde (Frp) som hun framstilte muntlig til justisminister Anders Anundsen (Frp) på landsmøtet i dag. Til Dagsavisen utdyper hun forslaget:

– De er ingen som ønsker å ta de imot. Heller ikke Arbeiderparti-bastionene, selv om de har sittet ved makten i åtte år.

I kveld blir det avgjort om hele Oslo Frp vil fremme forslaget skriftlig som et samlet fylkeslag.

– Stoltenberg-regjeringen drev en asylpolitikk helt uten støtte i folket. Det er kun hver enkelt kommune som kan bestemme om kommunen er i stand til, eller ønsker å ta i mot flyktningene. Finnes det ikke kapasitet så finnes det ikke kapasitet, sier Ingvil Tybring-Gjedde til Dagsavisen.

– Ta konsekvensene

Men hun mener det er rett og rimelig at kommuner der rødgrønne politikere styrer skal måtte bidra med å få bosatt flyktninger som bor på asylmottak med lovlig opphold.

– Arbeiderpartiet har drevet en asylpolitikk der de har satt kjerra foran hesten. Under de ble søknader innvilget sentralt uten at en hadde hatt en dialog lokalt om bosetting, sier Tybring-Gjedde.

– På denne måten vil de måtte ta konsekvensen av eget partivalg. Stemmer du rødgrønt får du også rødgrønn asylpolitikk, sier Tybring-Gjedde.

Dugnad

På landsmøtet skal de behandles flere resolusjoner som handler om innvandring og integrering.

Telemark Frp er blant dem som har foreslått at partiet må si nei til tvangsbosetting av flyktninger.

"Dette fordi kommunene må ha kapasitet til å ta imot disse på en god måte for at integreringen blir best mulig", heter det i resoulsjonsforslaget.

Integreringsminister Solveig Horne (Frp) har på sin side bedt kommunene bidra på en dugnad for å få bosatt flyktningene.

Mer fra Dagsavisen