Innenriks

Kommer neppe på Stortinget

AUF-leder Eskil Pedersen får trolig bare sjuendeplassen på listen til Telemark Ap og får dermed ikke stortingsplass.

Det er klart etter at de arbeiderpartilagene i Øst-, Vest og Midt-Telemark og Porsgrunn har inngått en avtale om hvem som skal stå på listen før neste års valg, skriver Varden.

Til sammen 130 delegater stiller på Telemark Aps nominasjonsmøte i Bø 24. november. Partilagene som nå har inngått avtale, har til sammen 68 delegater og har dermed flertall om alle delegatene følger den inngåtte avtalen.

Hjartdal-ordfører Sven Tore Løkslid (28) tar til takke med å bli nummer fem på Aps nominasjonsliste, mens Christian Tynning-Bjørnø (26) tar tredjeplassen og Notodden-ordfører Lise Wiik (65) blir nummer fire.

Arbeiderpartiet har i dag tre representanter fra Telemark, og Pedersen er dermed langt unna en plass på tinget om forslaget får flertall på nominasjonsmøtet.

Det har lenge vært klart at førsteplassen trolig går til stortingsrepresentant Terje Lien Aasland, mens 26 år gamle Lene Vågslid er ønsket på andreplass. Hun er i dag fast møtende vara for Gunn Olsen, som er i permisjon og har varslet at hun trekker seg etter fire perioder på Stortinget.

Mer fra Dagsavisen