Innenriks

To bortføringsforsøk i Drammen

BORTFØRING? To unge kvinner ble med en times mellomrom forsøkt dratt inn i biler i Drammen sentrum fredag kveld.

Den første hendelsen fant sted i Øvre Strandgate ved Ypsilon mellom klokken 23.30 og midnatt fredag kveld, da en 19 år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en lys stor bil, muligens en kassebil, skriver Drammens Tidende.

Under en time senere, mellom klokken 00.30 og 01.00 ble en 20 år gammel jente utsatt for en lignende hendelse i Hauges gate ved byparken. Da ble det benyttet en liten mørk bil, muligens en Audi. Begge kvinnene klarte å rive seg løs fra gjerningsmennene og løp fra stedet.

– Det er svært påfallende at det har skjedd to slike episoder i så nært tidsrom og i så nær avstand av hverandre, sier leder Erik Solheim for voldsgruppa ved Drammen politistasjon.

Han sier at de ikke ser episodene i sammenheng med to lignende hendelser som nylig fant sted på Romerike, da to jenter på 13 og 15 år ble forsøkt dratt inn i to biler på henholdsvis Eidsvoll og Fet.

Det var ingen vitner til de to episodene i Drammen, så politiet er derfor svært interessert i tips fra publikum.

– Ingen av de to kvinnene ble fysisk skadd, men de er selvsagt preget av det som har skjedd, sier Solheim, som forteller at kvinnene har gitt politiet en forholdsvis bra beskrivelse av mennene.