Innenriks

Nekter for å ha drept Faiza med overlegg

Stort medieoppbud da

Påtalemyndigheten mener det dreier seg om et bestillingsdrap. Ifølge tiltalen betalte Shamrez Khan (29) sin bekjent Håvard Nyfløt (26) for å kidnappe og ta livet av henne.

Khan erkjenner at han var oppdragsgiver for kidnappingen, men nekter for at målet var å drepe Faiza. Nyfløt innrømmer likeledes at det var han som bortførte Faiza i februar i fjor, og at det var han som drepte henne. Han nekter for at drapet skjedde med overlegg, men hevder det var et uhell.

Nyfløt nektet straffskyld også for kidnapping etter tiltalen. Også Khan nektet straffskyld på dette punktet.

Rettssaken begynte i Asker og Bærum tingrett onsdag etter å ha vært utsatt i to dager. Saken ble utsatt fordi Nyfløt var syk med infeksjon etter en nyretransplantasjon.

– Han er i hvert fall frisk nok til at vi kan starte opp i dag. Vi håper han vil være frisk nok til å gjennomføre rettssaken, men vi får se om det oppstår komplikasjoner, sier Nyfløts forsvarer, advokat Frode Sulland til NTB.

Det blir viktig for Nyfløt å forklare at drapet på Faiza var et tragisk uhell, ifølge Sulland.

Khan skal i avhør ha sagt at meningen var at Faiza skulle skremmes, men at hun deretter skulle settes fri.

– Han vil komme nærmere inn på dette når han skal forklare seg for retten, sier Khans forsvarer, advokat John Christian Elden.

Faizas familie var til stede i retten onsdag. Ifølge deres bistandsadvokat Harald Stabell skal minst ett familiemedlem være til stede hver dag under den fem uker lange rettssaken.

– Det har tatt lang tid, så de er glade for at saken nå kommer i gang. De er forberedt på at det blir tøft, men er innstilt på å gå gjennom det for å få svar på hva som skjedde, sier Stabell. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen