Innenriks

Raja roser Jensen for gettoutspill

Venstres Abid Raja berømmer Frp-formann Siv Jensens advarsel mot gettofisering av Norge:

I en tale til Fremskrittspartiets landsstyre i går advarte Jensen mot snikislamifisering og gettofisering av Norge.

– Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sa Jensen.

Abid Raja, nummer to på Akershus Venstres liste foran høstens stortingsvalg, berømmer Frp-formannen for å ta opp en betent sak.

– Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

Han deler langt på vei bekymringen i deler av innvandrermiljøene.

– Det gjelder gettoer og indre justis. Vi ser en utvikling av parallelle samfunn. Og det er en økende tendens til indre justis i innvandrermiljøer, mener Raja til Aftenposten.

– Overdimensjonerer

Han er imidlertid kritisk til dimensjonene Jensen tillegger problemene.

– Jeg er enig i de fleste tingene Siv Jensen tar opp. Men dimensjonene er annerledes, påpeker Venstre-politikeren.

Raja mener Jensen overdriver problemene for å bøte på Frps synkende oppslutning. Han har heller ikke særlig tro på Fremskrittspartiets løsninger på problemet.

– De løses ikke med tvang, men ved dialog og tillit, sier han og utdyper:

– Når Siv Jensen snakker, er det ingen innvandrere som hører etter. De tenker at hun hater oss på grunn av vår hudfarge og religion.

Ordfører i Oslo, Erling Lae (H), kan ikke se noen sterk gettofisering av hovedstaden.

– I det store og hele har utviklingen i Oslo vært positiv. Siv Jensen har en retorikk som kan skape motsetninger i stedet for å forebygge dem, mener Lae.

– Skremmende retorikk

I landsstyretalen gikk Frp-formannen også hardt ut mot det hun kaller snikislamifisering av Norge. Bakgrunnen for utspillet er hijabsaken og krav fra muslimske grupper om kjønnsdelt undervisning og egen mat i norske fengsler.

Utspillet vekker reaksjoner i Islamsk Råd.

– Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Dette er skremmende, sier Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd til NRK.

Statsminister Jens Stoltenberg ba lørdag siv Jensen om å roe seg ned.

– Siv Jensen bør roe seg litt ned. Alle partier mener at alle i Norge skal respektere norsk lov, og det er selvsagt helt uakseptabelt om noen bruker religion som unnskyldning for å bryte menneskerettigheter eller diskriminere for eksempel kvinner, sier Jens Stoltenberg.

Mer fra Dagsavisen