Innenriks

Etterlyser to østeuropeere etter eldreran

En 75 år gammel kvinne ble i går overfalt og ranet i sitt eget hjem på Skjærhalden på Hvaler. Ranerne etterlot kvinnen bundet med ledninger rundt hender, føtter og hals.

En nabo varslet politiet etter at han fant den enslige pensjonisten bastet og bundet ved 16-tiden i går ettermiddag.

– Hun ble funnet hjelpeløs på gulvet i gangen, bundet på hender og føtter med lampeledninger. Hodet var surret inn i et teppe som var festet med flere ledninger rundt hode og hals slik at hun fikk pusteproblemer, forteller operasjonsleder Alf Solstad i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om det grove ranet klokken 16.17 lørdag.

En liten og en stor mann

Kvinnen fortalte hun hadde ligget på gulvet en halv times tid da hun ble funnet. Hun er ikke alvorlig skadd.

– Hun overnatter på sykehuset i Fredrikstad og har det etter forholdene bra, forteller operasjonslederen.

Et pengebeløp, uvisst hvor stort, er forsvunnet fra kvinnens hjem. Politiet er på utkikk etter to menn som skal være av utenlandsk opprinnelse. Ifølge NRK skal mennene være østeuropeere.

– Vi bygger dette på kvinnens egne opplysninger. Det eneste konkrete signalementet vi har er at den ene av mennene var vesentlig høyere enn den andre. Den minste av de to hadde på seg topplue, forteller Solstad.

Etterlyser vitner

Kriminalteknikere gjorde seg i går kveld ferdige med de tekniske undersøkelsene i kvinnens bolig. Politiet oppfordrer alle som kan ha opplysninger i saken, til å melde seg.

– Vi er interessert i alle bevegelser før, rundt og etter hendelsen i går ettermiddag. Alt er av interesse, sier Solstad.

Politiet vet ikke hvordan de to ransmennene kom seg til eller fra boligen til kvinnen.

Skjærhalden har vel 600 innbyggere og er det største tettstedet i øykommunen Hvaler. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen